Friday, June 3, 2011

Arugula Leaves Salads- سلطات بالجرجير-الروكا

Today I am posting two types of salad using Arugula leaves. I like Arugula fresh leaves in salads. I like the delicate leaves texture, the peppery flavor and the many health benefits of it. Arugula has different names, you may find it under RocketRukola, Rucketta or Roquette.  
Beets are another vegetable that is full of flavor and many health benefits. The combination of Arugula and Beets is a wonderful mix that has a very fresh flavor, they both compliment each other so well which makes it hard to resist eating them in a  refreshing salad.
Arugula and Beets salad
Arugula or Rocket
Beets
Onions
Gorgonzola Cheese 
Red vinegar or balsamic vinegar
olive oil
salt and black pepper
Directions: 
Boil the beets until soft or you can use canned beets.  Slice it.
Place the arugula in a salad bowl, you may chop it if you like, but i leave it whole.
Add the sliced onions and the sliced beets 
Add the vinegar and oil
Add the salt and black pepper
Add the Gorgonzola cheese  
Mix gently. 
Place in a serving platter 
Serve and enjoy!




Nutrition Facts:
Serving Size 136 Calories 152
Calories from Fat 101
% Daily Value (Based on 2000 Calorie diet)
Total Fat 11.2g = 17%
Saturated Fat 2.6g = 13%
Trans Fat 0.0g
Cholesterol 7mg = 2%
Sodium 144mg = 6%
Total Carbohydrates 10.8g = 4%
Dietary Fiber
2.3g = 9%
Sugars
7.0g
Protein
3.2g
Vitamin A 5%
Vitamin C 10%
Iron 4%
Calcium 6%







Arugula, Tomato and Sumac salad
Arugula
Tomatoes, sliced
Onions, sliced
Olive oil
Lemon juice
Sumac
Salt and black pepper

Mix all ingredients and dress with olive oil and lemon juice. Serve and enjoy!

Serving Size 140 g

Amount Per Serving
Calories 155
Calories from Fat 124 
% Daily Value*

Total Fat 13.8g = 21%

Saturated Fat 1.9g = 10%

Cholesterol 0mg = 0%

Sodium 8mg = 0%

Total Carbohydrates 7.9g = 3%

Dietary Fiber 1.8g = 7%
Sugars 4.2g
Protein 1.4g
Vitamin A 15%Vitamin C 22%
Calcium 3%Iron 3%









أليوم سأنشر هنا وصفتين للسلطه مع إستعمال اوراق الجرجير. أحب إستعمال أوراق الجرجير في السلطه الخضراء.أحب أوراقها الطريه ونكهتها المائله للطعم الحاد بالاضافه لفوائدها الصحية الكثيره. خضرة الجرجير لها مسميات مختلفة حسب المناطق و البلدان،وهي تسمى بالروكا ايضا.

في وصفة السلطه الأولى استعملت الشمندر ، و هو من الخضراوات الغنيه بالنكهة اللذيذه و العديد من الفوائد الصحية. و يسمى الشمندر ايضا بالبنجر. الجرجير والشمندركلاهما يكمل بعضهما البعض في هذه السلطه مما يجعل من الصعب مقاومة تناول السلطة المنعشة التي تحتوي عليهما معا.

سلطة الجرجير و الشمندر مع جبنة الغورغانزولا :
جرجير أو روكا
الشمندر المسلوق ، بإمكانكم استعمال الشمندر المعلب



الملح والفلفل الأسود
الطريقه:
يتم سلق الشمندر حتى يصبح طريا وعندما يبرد يتم تقطيعه الى شرحات رفيعه
يوضع الجرير في وعاء السلطة، بإمكانكم تقطيعه و لكن انا افضل ان يبقى صحيح، حسب الرغبه.
يتم إضافة شرائح البصل
يتم إضافة شرائح الشمندر
يتم إضافة الخل والزيت
يتم إضافة الملح والفلفل الأسود
يتم خلط المكونات بلطف ثم تقدم السلطه طازجه.
صحتين و عافيه

وصفة السلطه الثانيه
سلطة جرجيرو بندوره مع السماق

جرجير
بندوره
الملح والفلفل الأسود
 الطريقه
يتم وضع الجرجير في وعاء السلطه
يتم تقطيع البصل و البندوره الى شرحات و اضافتها للجرجير
يتم إضافة السماق، الملح، الفلفل الاسود، زيت الزيتون و عصير الليمون الى السلطه
يتم خلط المكونات بلطف و سكبها في طبق التقديم
صحتين و عافيه

No comments:

Post a Comment