MINESTRONE (VEGETABLE SOUP)
- spray oil such as Pam-You may use olive oil or any type of cooking oil of your choice
- spray oil such as Pam-You may use olive oil or any type of cooking oil of your choice
-1 large diced onion
-2 diced potatoes
-2 cups whole tomatoes, fresh or canned
-1 small can tomato paste
-1 can red kidney beans
-1 can garbanzo beans (chickpeas)
-1 small can tomato paste
-1 can red kidney beans
-1 can garbanzo beans (chickpeas)
-1 cup each frozen peas, carrots, corn and cut beans
-1 cup small pasta
- Salt, black pepper to taste
- Dry oregano & basil (optional)
Variation: You may use any type of seasonal vegetables such as celery, cabbage, spinach, artichoke, eggplants and zucchinis. You may also add lentils or any type of grain to it instead of the pasta. It is all up to you!
Sauté onions. Add potatoes and cook until semi soft. Add the rest of the vegetables and stir a few minutes. Add the seasoning to the diluted tomato paste and 2 cups of water, add peeled tomatoes. Bring to a boil then let simmer until vegetables are almost ready. Add water as needed. Add dried shell pasta at the last stage of cooking which is about 8 to 10 minutes. Let stand 5 minutes before serving. Sprinkle grated cheese on each serving if you like. Serve with baked chicken and green salad on the side.
Variation: You may use any type of seasonal vegetables such as celery, cabbage, spinach, artichoke, eggplants and zucchinis. You may also add lentils or any type of grain to it instead of the pasta. It is all up to you!
Sauté onions. Add potatoes and cook until semi soft. Add the rest of the vegetables and stir a few minutes. Add the seasoning to the diluted tomato paste and 2 cups of water, add peeled tomatoes. Bring to a boil then let simmer until vegetables are almost ready. Add water as needed. Add dried shell pasta at the last stage of cooking which is about 8 to 10 minutes. Let stand 5 minutes before serving. Sprinkle grated cheese on each serving if you like. Serve with baked chicken and green salad on the side.
شوربه المينستروني- حساء الخضار على الطريقه الأيطاليه
بصله كبيره مقطّعه مكعبات
سبراي الزيت- يمكنك استخدام زيت الزيتون او اي نوع من الزيت من اختيارك
بصله كبيره مقطّعه مكعبات
حبتين بطاطا مقطّعين مكعبات
علبة لوبيا حمراء
علبة حمص مسلوق
بندوره طازجه أو معلبة
علبة من معجون البندوره
كوب أو اثنان من البازيلا المثلجه ، والجزر والذرة
كوب من المعكرونة الصغيرة الحجم
الملح والفلفل الأسود ، الريحان والزعتر الجاف - اختياري
ملاحظه: يمكنك استخدام اي نوع من الخضار الموسميه مثل الكرفس ، الملفوف ، السبانخ ، والخرشوف ، الباذنجان , القرع او الكوسا. يمكنك ايضا اضافة العدس أو أي نوع من أنواع الحبوب بدلا من المعكرونة
حمّري البصل في الزيت
. أضيفي البطاطا
أطبخيها حتى تصبح طريه نوعا ما.
أضيفي بقية الخضار وحركي بضع دقائق. تضاف التوابل الى معجون النبدوره و كوبين من الماء ، تضاف البندوره الحب
. أغليها على نار عاليه ثم على نار هادئه لحوالي عشرين الى ثلاثين دقيقه
تضاف المعكرونة في المرحلة الاخيرة من الطبخ , في العشر الدقائق الأخيره
. أرفعيها عن النار و قدّميها خمس دقائق بعدها
يمكنك رش الجبن الأيطالي على وجه صحن التقديم, حسب الرغبه
تقدّم كوجبه كامله أو مع الدجاج المشوى والسلطة خضراء .
No comments:
Post a Comment