عجينة الفيلو, و هي عجينة من الرقائق موجوده في المحلات التجاريه
زبده
مكسرات, الجوز, اللوز, او الفستق الحلبي
ملعقه صغيره من القرفه, نصف ملعقه صغيره من كبش قرنفل و جوزة الطيب
نصف كوب من السكر
الطريقه
كسّري المكسرات و اخلطيها مع السكر و البهارات
سيّحي الزبده
صفّي رقائق العجينه في قاع صينية الخبز و ادهني كل طبقه بالزبده السائحه, أنثري الحشو من المكسّرات فوقها و غطيها بثلاث أو أربع طبقات أخرى من العجين مع دهن كل طبقه بالزبده. أكملي عملية الحشو و صف العجينه حتى تنتهي من كمية العجينه. تكون الطبقات العليا أكثر من غيرها, حوالي 4 الى 6 طبقات. تقطّع البقلاوه الى قطع مربعه او حسب رغبتك ثم تخبز في فرن متوسط الحراره لمدة 20 دقيقه او حتى يصبح وجه البقلاوه و الحواف ذهبي اللون
صبي القطر البارد فوق البقلاوه الساخنه و اتركيها حتى تتشرب. انقليها الى صحن التقديم و قدميها في حرارة الغرفه
Baklava
Baklava is a very famous sweets widely known in the Middle East and it is easy to prepare at home.
Ingredients:
Phyllo dough
Butter
One Pound Nuts, such as Walnuts, Pistachios or Almonds
Half a cup Sugar
A teaspoon of cinnamon, half a teaspoon of nutmeg and cloves
Direction:
Heat up the oven to 350 F degrees.
Crush the nuts , mix with sugar and the spices.
Melt the butter.
Layer the phyllo dough in the pan, about three at a time, butter each layer with the melted butter. sprinkle with the nut mix and keep on layering the dough until you are done with the amount. The top layer of dough should be the thickest , about 6-8 sheets deep.
Cut the baklava all the way to the bottom into squares or diamond shapes.
Baklava is a very famous sweets widely known in the Middle East and it is easy to prepare at home.
Ingredients:
Phyllo dough
Butter
One Pound Nuts, such as Walnuts, Pistachios or Almonds
Half a cup Sugar
A teaspoon of cinnamon, half a teaspoon of nutmeg and cloves
Direction:
Heat up the oven to 350 F degrees.
Crush the nuts , mix with sugar and the spices.
Melt the butter.
Layer the phyllo dough in the pan, about three at a time, butter each layer with the melted butter. sprinkle with the nut mix and keep on layering the dough until you are done with the amount. The top layer of dough should be the thickest , about 6-8 sheets deep.
Cut the baklava all the way to the bottom into squares or diamond shapes.
Bake for about 20 minutes or until the top and the sides turn into a nice golden color.
Add the cold sugar syrup to the baklava and let it stand for some time before serving at room temperature.
Add the cold sugar syrup to the baklava and let it stand for some time before serving at room temperature.
No comments:
Post a Comment