كوب واحد من الدقيق
كوب واحد من اللبن الزبادي
كوب واحد من عصير الاناناس
ثلث كوب زيت
ملعقة صغيره من البيكنج باودر
شرحات من الأناناس المعلب
ملعقه كبيره من الخل
كوب واحد سكر للكراميل
الطريقه
يتم مزج المكونات الجافه معا
يتم مزج المكونات السائله معا
يتم عمل الكراميل بطبخ السكر حتى يصبح لونه مائلا الى اللون البني الغامق ثم اضافته في قاع قالب الكعكه
توضع شرائح الاناناس فوق السكر الكراميل
بعد مزج مكونات الكعكه و اضافة المواد الجافه الى المواد السائله, يتم اضافة ملعقة الخل للخليط في المرحله الاخيره و يخلط جيدا ثم يوضع خليط الكعكه فوق شرائح الاناناس
تخبز الكعكه في الفرن على حرارة ١٧٥ مئويه لمدة ٤٠-٤٥ دقيقه
تبرد الكعكه ثم تقلب في صحن التقديم ليكون الشكل النهائي بشرحات الاناناس في الطبقه العليا
لعمل السكر الكراميل :هذه خطوة سهلة ولكن عليكم أن تكونوا حريصين على عدم حرق السكرز السكر لا يحتاج الا الى بضعة دقائق ليكتسب اللون البني المائل الى اللون الدهبي المرغوب
1 cup each flour, sugar, yogurt, pineapple juice
1/3 cup oil
1 teaspoon Baking Powder
1 Tablespoon vinegar, canned pineapple
1 teaspoon Baking Powder
1 Tablespoon vinegar, canned pineapple
1 cup sugar for the caramel
mix dry ingredients together
add juice, yogurt and oil
Mix well
the recipe is not done yet, you need to add one last ingredient right before placing the batter in the baking dish.
Making of the caramelized sugar:
brown the sugar until it is caramelized. this is an easy step but you have to be careful not to burn the sugar since it caramelizes quickly. Add the caramelized sugar in a baking dish. add the pineapple rings on top of it to cover the bottom of the pan. If you have any marchioness cherries, put it in the middle of each pineapple ring.
place the cake batter in the assembled baking dish and bake on 175 degrees Celsius for 40-45 minutes.
when all done and cooled, invert the baking dish into a serving dish. Enjoy!
No comments:
Post a Comment