Saturday, June 21, 2008

Tomato Alphabet Soup- شوربة بندوره حروف

شوربة بندوره حروف
* كيلو من البندوره الطازجه أو المعلّبه- مقشره و مهروسه في الخلاّط
*بصله وا حده متوسطه
* زيت طبخ
* ملح . فلفل اسود و بهار
* ماء أو مرقة الدجاج أو اللحم
*نصف كأس من المعكرونة الصغيرة على شكل حروف ابجديه
الطريقه:
- أغلي البندوره الطازجه لمده قصيره في الماء و قشريها ثم اهرسيها في الخلاّط حتى تصبح ناعمه. في هذه المرحلة قد ترغبي في اضافة علبه صغيره من معجون البندوره اذا رغبتي في الحصول على طعم أقوى للبندوره.
- قلبي البصل في الزيت
- أضيفي البندوره المهروسه و البهارات
-- اضيفي القليل من الماء او مرق اللحم او مرق الدجاج
-- اغليها على حرارة عالية في البداية ثم اغلي ببطء لحوالى 20 دقيقة حتى يتم طهي الشوربه
-- أضيفي المعكرونة واطبخيها عىي نار هادئه لمدة عشر دقائق حتى تنضج المعكرونه
- زيني طبق الشوربه بالبقدونس المفروم وقدميها ساخنه
ملاحظه: بأمكانك استعمال اي نوع من المعكرونه الصغيرة الحجم من أي شكل ترغبيه كالنجوم او لسان العصفور

- Fresh tomatoes
- Diced Onion
- Oil
- Salt, Black pepper & Allspice
- Water
- ½ cup Alphabet small pasta
Directions:
-Boil the fresh tomatoes in water
-Peel and blend the tomatoes to a smooth finish- At this point you might want to add a small can of tomato paste if you like a stronger taste of the tomatoes.
-Sauté the diced onions in cooking oil
- Add the pureed tomatoes with the salt and seasonings
- Add a little water or chicken broth or beef broth
- Let boil on high heat at first then simmer for about 20 minutes until the tomato soup is fully cooked
- Add the alphabet pasta and let cook for another ten minutes on simmer until the pasts is fully cooked
-Garnish with chopped parsley and serve hot
Note: You may use any type of small pasta such as stars or thin and small noodles

No comments:

Post a Comment