Wednesday, February 20, 2008

Vegetable Soup- شوربة خضار






طبق الشوربه هذا ليس بالنباتي لأنه يحتوي على مرق الدجاج اللحم , و لكن بأمكانك حذف استعمال مرقة الدجاج او اللحم و استعمال الماء او مرق الخضار.
المكونات
مرق الدجاج أو اللحم
- البصل
-الجزر
- الخرشوف
- السبانخ يمكنك ان تطهي الدجاج او اللحم حتى تحصلي على المرق أو يمكنك استعمال مكعبات مرق الدجاج او اللحم او المرق المعلب.
للحصول على المرق, اغلي الدجاج أو اللحم مع العظام مع اضافة البصل والبهارات كالهال واضافة بعض الاعشاب العطريه مثل ورق الغار. أستعمال التوابل و الأعشاب يجعل المرق لذيذ. 
ألطريقه:
- بعد تحضير المرق, أضيفي الخضار التاليه اليه:
قطع الجزر و ألبصل
– قلوب الخرشوف المجمد, المعلّب أو الطازج ان وجد.
أضيفي السبانخ المفروم الطازج او المجمد.
- بعد حوالي 40 دقيقه, عند نضج الخضراوات أقسمي الطبخه الى نصفين - ضعي نصف الخليط في الخلاط الكهربائي و أهرسيه ناعما لعدّة دقائق.
- أعيدي النصف المهروس الى القدر و أخلطيه مع النصف الآخر من الشوربه. أغليه لمدة خمس دقائق لخلط المذاق جيدا. قدميها ساخنه.
- يمكنك اضافة عصيرالليمون و تزيين صحن التقديم بالبقدونس المفروم.

This is not a vegetarian dish just because it contains vegetables in it. It is a recipe for vegetable soup with chicken broth, or any meat broth of your choice. You may not use any meat or chicken broth and use vegetable broth if you like or just plain water to make this dish vegetarian.
Ingredients
Chicken or meat broth
Onions
Carrots
Artichoke
Spinach
With this recipe, you may buy the broth in cans, use cubes or make your own by boiling chicken or meat with the bones in, adding onions, spices such as cardamom and adding aromatic herbs such as bay leaf. This will enhance the taste of the broth and make it tasty.
Directions:
-Cook the broth
-Add cut carrots
-Add fresh, frozen or canned artichoke hearts or bottoms
-When all the vegetables are cooked, split into halves
-Blend ½ of the soup in the blender to a fine finish, adding fresh, frozen or canned spinach
-Add the blended half of the soup with the chunky half and mix well, cook for another five minutes. Pour in a serving dish and serve hot.
-You may squeeze fresh lemon and garnish with cut parsley at serving time

No comments:

Post a Comment