Friday, March 3, 2006

Pasta Salad سلطة معكرونه بالخضار


كيس نصف كيلو من المعكرونة الصغيرة الحجم من اختيار
كيس واحد- نصف كيلو- من الخضروات المجمده مثل البازيلا, الذره, الجزر و الفاصوليا
بصله واحده مقطعه الى شرائح رقيقه
علبة حمص مسلوق
علبة فاصوليا حمراء أو بيضاء
تتبيلة السلطه:
ربع كوب عصير الليمون
ربع كوب الخل الاحمر
ربع كوب زيت الزيتون
الملح والفلفل الاسود حسب الذوق
صلصة اللبن الرايب والخردل :
1 كوب من اللبن الروب
2 إلى 3 ملاعق كبيره من الخردل الجاهز ( مسترد)
الطريقه:
- اطبخي المعكرونة وفقا للتعليمات على الكيس.
-اطبخي الخضراوات المجمده في فرن المايكرويف لبضع دقائق حتى يتم طهيها نصف طهيه.
- أخلطي المعكرونة بعد تصفيتها من الماء و هي ساخنه مع الخضار المجمّده و مع معلبات الحمص و الفاصوليا.
- اضيفي شرائح البصل
- اضيفي الملح والفلفل
- اضيفي الليمون والخل و الزيت
أخلطي اللبن الروب مع الخردل و ضعيها جانبا و تضاف الى السلطه حسب الرغبه.




Ingredients:
One bag pasta of your choice
One bag of frozen mixed vegetables
One sliced onion
One can chickpeas
One can red kidney beans
Dressing:
¼ cup Lemon Juice
¼ cup Red vinegar
¼ cup Olive Oil
Salt and black pepper to taste
Yogurt and Mustard dressing:
1 cup plain yogurt
2 to 3 tablespoons mustard
Directions:
-Boil and drain your pasta according to directions on the bag.
- Cook your frozen vegetables in the microwave oven for few minutes until they are half cooked.
-Mix the warm pasta with the vegetables.
-Wash the canned chickpeas and the red kidney beans and mix with the pasta and vegetables
- Add your sliced onion
-Season with salt and pepper
- Add the lemon and the vinegar dressing
Serve at room temperature or place in the fridge and serve cold
Mix yogurt and mustard together and serve next to the salad for extra kick of flavor.

No comments:

Post a Comment