Friday, November 20, 2009

Happy Holiday- كل عام وأنتم بخير

تحديث: الرجاء الاطلاع على الرابط هنا لمزيد من وصفات كعك العيدهذه السنة يتصادف عيد الشكر مع عيد الأضحى ...أتمنى عيد مبارك لكل زوار هذه المدونة وكل عام وأنتم بخير
بالنسبة لي هذة أحسن طريقه لطبخ الديك الرومي. طبعاً أنا نشرت هذه الوصفة من قبل لكن في الإعادة، إفادة

وصفة الديك الرومي المحشي على الطريقه العربيه
ألمقادير
* بصلتين مفرومين
* ثلاثة أكواب رز مصري
* نصف كيلو لحمه مفرومه ناعمه
Wild Rice
* الملح ، الفلفل الأسود ، البهارات المشكّله ،القرفه, الهيل أو الهال المطحون, ايضا المعروف بأسم حب الهان
* زيت للطبخ

طريقة تحضير الحشوه

 أطبخي اللحم المفروم مع البصل المفروم
أضيفي التوابل
أضيفي الهال المطحون
 أغسلي الأرز , انقعيه لربع ساعه ثم أضيفيه على اللحمه المفرومه و البصل و اطبخيه نصف أستواء
أضيفي قليلا من الماء
 غطي القدر و أطبخي الحشوه و دعيها تنضج نصف أستواء لكنها ستنضج أكثر عند حشوها بالديك الرومي

تحضير الديك ا
للرومي للحشو
* أغسلي الديك الرومي مع الليمون وزيت الزيتون

* أفركيه بخليط التوابل من الخارج و الداخل و تحت الجلد ايضا
Turkey Stuffing, Rice and Ground Beef
* أحشي الديك الرومي بالحشوه المعدّه مسبقا
* لفي الديك الرومي بورق الألمنيوم جيدا
* ضعيه في فرن على حرارة 350 درجه فهرنهايت

*كل نصف كيلو يحتاج الى عشرة دقائق أو اكثر قليلا حسب فرنك
ملاحظه: اضيفي ماء الى صينية الخَبز و احرصي على وجود الماء في قاع الصينيه طول مدة الخَبز...هكذا الديك الرومي يحتفظ بمذاق طيب و طري و غير ناشف

من أكثر الحلويات المحضرة في عيد الشكر فطيرة التفاح ، وهنا طريقة سهله لها

صحتين و عافيه

 

This year, Thanksgiving holiday and The Muslim Feast of Sacrifice coincide around the same time...I wish all my visitors and readers a very happy holiday season and enjoy it with your loved ones. Many blesses to you all!

My Two Stuffed Turkeys
I have published this recipe last year for Thanksgiving holiday, but this is how i usually prepare my stuffed turkey.
Ingredients:



- Salt, Black pepper, Allspice, Cardamom
- Cooking oil
Directions for cooking the stuffing:
- Cook the ground beef with the diced onions and oil
- Add your spices
- Add your washed and drained rice
- Add cardamom
Beautiful and Delicious!
- Add a little bit of water
- Cover and cook the rice half way through
Turkey preparation and stuffing it:
- Wash turkey with lemon and olive oil. Pat dry
- Rub your spices all over it and inside it, under the skin too
- Stuff your turkey with the rice and beef mix
- Line your pan with aluminum foil
- Wrap your turkey with aluminum foil all over
- Bundle up your turkey with foil
- Bake in 350 degree Fahrenheit oven
- You need about 10 minutes for each pound in a 350 degree Fahrenheit oven.but also it might take longer, depending on your oven and how you like it cooked.
Some of the most prepared desserts during Thanksgiving dinner is Apple Pie, and here is an easy recipe for it, HERE.
Note: to keep it moist, add water in the pan while it is baking, this keeps it moist and juicy. Do not let the water dry out, keep adding water at all times about half an inch in the baking pan. Use disposal baking pans to cook your turkey in...you will not have any pans to wash! Enjoy and Happy Thanksgiving.

Stuffed Turkey Middle Eastern Style on Foodista

No comments:

Post a Comment