Tuesday, November 10, 2009

Chicken Tenders With Ranch Dressing- دجاج مشوي بصلصة الرانش


Usually the classic recipe for "Fried Chicken Strips" is cooked, well, FRIED!
The chicken breast is cute into strips, dipped in floor then dipped in egg wash and floured again.The chicken is fried in deep fryer, which absorbs a lot of unnecessary oil.
My son, who loves this dish a lot, came up with this recipe for me to try and I liked it because it was less fattening than the original one. I always like to modify recipes especially to make them less fattening, I liked my son's idea of instead of frying the chicken strips we can bake them in the oven , and instead of the seasoning to use fat free Ranch dressing then cover the chicken with bread crumbs. Baking is the last step in making this easy recipe. The results were very delicious, won the taste test in my house.
The ingredients are:
3-4 chicken breasts, cut into strips
One cup of Fat Free Ranch Dressing
One cup of bread crumbs, seasoned or plain.
1-2 table spoon of Olive oil
Directions:
* Preheat your oven to 180 degree Cecilius
* Wash the chicken breast. Cut into strips, cover with olive oil.
* Place the Ranch Dressing in a bowl
* Place the bread crumbs in a flat plate
* Dip each chicken strip in the Ranch dressing then cover all over and from both sides with bread crumbs
* Place in an already oiled baking pan
* Bake for 10 minutes on one side then flip the strips to cook on the other side and bake for another 10 minutes or less, depending on your oven, because some ovens cook faster than others.
* Serve with Ranch dressing dip or any dip of your choice such as Honey Mustard sauce, Barbecue sauce or ketchup

Enjoy!

وصفة قطع الدجاج المغطى بالطحين والبيض تكون في العادة مقليه . تقطع صدور الدجاج ثم تغطى بالطحين، ثم البيض وأخيراً بالطحين وتقلى في زيت عميق.
ابني سلام اعطاني فكرة جديدة لهذه الوصفة لجعلها أطيب مذاقاً وأخف دهنيات. أنا أحب أن أغير في الوصفات خصوصاً للحصول على طعام لذيذ وأقل دسامة.

إستعملت صلصة الرانش وفتات الخبز لتغطية الدجاج ، ولتكمل عملية الطبخ تم خبز الدجاج في الفرن. النتائج كانت لذيذة جداً وحازت إعجاب عائلتي.

المقادير:
٣-٤ صدر دجاج، مقاطعة إلى شرحات
كوب من صلصة الرانش الخالية من الدهون

كوب من فتات الخبز المضاف له مسبقاً اند بهارات أو السادة

الطريقة:

* سخني الفرن إلى ١٨٠ درجة مئويه

* اغسلي ألدجاج وقطعيه إلى شرحات، إخليطيه بزيت الزيتون

* حضري صلصة الرانش في صحن عميق

* حضري فتات الخبز في صحن أخر

* ضعي كل قطعة من الدجاج في صلصة الرانش ثم غطيها من جميع الجوانب بفتات الخبز

* ضعي جميع قطع الدجاج في صنية الخبز . إخبزيها في الفرن لعشر دقائق ثم اقلبي الدجاج وأكملي الخبز لعشر دقائق أخرى، ولكن وقت الخبز يعتمد على فرنك، لأن كل فرن يطبخ بطريقة تختلف عن الافران الأخرى.

* قدمي الدجاج مع صلصة العسل والمستردة، صلصة الرانش أو صلصة الباربيكو أو حتى مع الكاتشب.
صحتين و عافيه


Chicken Breast Tenders on Foodista

No comments:

Post a Comment