Sunday, August 16, 2009

Fettetccinie With Cream Sauce And Vegetables- معكرونه فتاتشيني مع الخضار و صلصة الكريمه


 

وصفة المعكرونة الفتاتشيني مع الكريمة والخضار . من الممكن تحضير الوصفة بتغيرات عديدة مثل إستعمال خضار حسب الذوق الشخصي كاستعمال البروكلي أو الفاصوليا أيضاً لكم الخيار في إستعمال معكرونة من القمح الخالص
الوصفة سهله جداً وديما حضرتها في عشرين دقيقة والنتيجة لذيذة
.
نصف كيلو غرام معكرونه فتاتشيني
علبتين ذره
علبتين مشروم
ملعقه كبيره زيت طبخ
كوبين من الكريمه ( القشطه) الثخينه
نصف الى كوب حليب
كوب جبنه موتزاريلا
ملح و فلفل اسود حسب الذوق

الطريقة
قلبي الذرة في الزيت على نار هاديه ثم أضيفي إليها المشروم وقلبي قليلاً. بيمكنك إستعمال المشروم الطازج
في وعاء آخر، ضعي الحليب والكريمة ( القشطة ) و حركي حتى تصبح ثخينة
أضيفي جبنة الموزاريلا وحركي حتى يتجانس الخليط
في تلك الأثناء ، اسلقي المعكرونة وصفيها. داعية في وعاء غميق
أضيفي الخضار المقلبة إلى المعكرونة، قلبيها على نار هادية لدقائق قليلة.
أضيفي خليط الحليب والكريمة والجبن إلى المعكرونة والخضار. قلبي قليلاً ثم اسكبيه في صحن التقديم ساخناً. صحتين و عافيه

Fettuccine and Cream Sauce
One Pound Fettuccine
2 cans of corn ( or frozen corn )
2 cans of Mushroom ( or you can use fresh mushrooms)
1 TBS cooking oil
2 cups cooking heavy cream
½ to 1 cup Milk- Depends on how thick or thin you want it.
1 cup mozzarella cheese
Salt and Black Pepper to taste
This recipe. Fettuccine with Vegetables and Cream Sauce, was prepared by my nephew’s wife Dema when I visited Jordan couple of months ago. I videotaped her making it. I was very impressed It is a very easy and tasty recipe. The total cooking time was about 20 minutes.
With this recipe, you can change the variety of vegetables used, such as adding peas, broccoli, beans, or any other, it is up to your personal taste. You may also use different cheeses that melt easy. This recipe allows for a lot of changes according to your personal taste. You may also use whole wheat fettuccine.
Directions:
In a pan, sauté the canned corn with little oil for few minutes. Add the canned mushrooms, sauté a little bit too.
In another pan, cook the milk, adding the cream gradually and stirring constantly until it thickens to your liking. Add the mozzarella cheese. Stir to make the sauce homogenized.
In the meantime, cook your pasta and drain. Place in a deep pot.
Add the sautéed vegetables to it and stir. Cook for few minutes. Add the cream sauce and stir while cooking for few minutes. Place in the serving dish and serve hot.
Enjoy!
Fettuccine, Cream Sauce and Vegetables on Foodista

No comments:

Post a Comment