Sunday, April 19, 2009

Spring Rolls- سبرينغ رولز - مُعجّنات صينيه

For thousands of years, Spring Rolls have been a part of Chinese and Asian history and culture. During the Sung , or Song Dynasty, it was called Spring Cakes. Spring Rolls are popular during the Chinese New Year celebrations. What distinguished the Spring Roll dough from other types of dough, is the simple ingredients it has. The dough consists of any type of flour such as wheat or rice flour, egg and cold water that is rolled into very thin transparent sheets then cut out to any desirable size and shape, depending on the type of filling used inside. Spring Roll dough is available at your freezer section in any local supermarket.
The filling can be any type of meat or vegetarian filling. Fujianese Spring
Rolls are considered the fanciest of them all for the type of exotic fillings used. Many variety of Spring Rolls are also made in the Cantonese kitchen that are known in the western kitchen as Egg Rolls. Spring Rolls are served hot out of the fryer with different dipping sauces on the side or could be served without frying depending on the dough used, also served with dipping sauce.
No matter what style of Rolls, be it Thai, Chinese style or any Asian cooking style, Spring Rolls are easy to prepare and a delicious treat to serve. Here are the Ingredients for Spring rolls:
*Spring Roll Pastry
*Chinese cabbage
*Carrots

*Onions (Fresh or dry)
*
Garlic (Fresh or P
owder)
*Salt, Black Pepper, Ginger and Cinnamon

*Sweet and Sour sauce

*Vegetable Oil for frying
Directions:
-Prepare the filling by shredding the cabbage, grating the carrots, adding the ingredients and mixing well. -At this point, you may cook the filling or leave it raw. I just did not cook it, it was soft enough to fill. -Wrap the spring roll squares in a cigar shape around the filling -When you are done with the filling, heat up the oil, fry the Spring Rolls, this should take couple of minutes until golden color.
-Set aside on paper towel to drain the extra oil. Serve hot with any dipping sauce of your choice.



يعتبر السبرنغ رولز جزءا من الحضاره الصينية والآسيوية منذ آلاف السنين. خلال حكم أسرة سونغ كانت تسمى بكعكة الربيع و ذلك لتحضيرها من الخضار الموجوده في فترة الربيع خلال احتفالات العام الصينى الجديد. ما يميز السبرنغ رول هو العجين المستعمل و العناصر البسيطه لمكوناتها و طريقة تحضيرها. العجينه تتألف من أي نوع من الدقيق مثل القمح أو الأرز ,البيض والماء البارد. تُرق العجينه الى صفائح رقيقة جدا, شفافه, ثم تُشكّل إلى حجم مرغوب فيه ، ويتوقف ذلك على نوع الحشوه المستخدمه. عجينة السبريغ رول موجوده في أغلب محلات السوبر ماركت المحليه بقسم الفريزر. ويمكن أستعمال أي نوع من اللحوم أو الخضار للحشوه و تعتبر وصفة السبرنغ رول المحضره بطريقة جزر فيجي من أفخم أنواع السبرنع رول لأستعمال حشوات غريبه و لذيذه بها. و ايضا في المطبخ الكانتونيزي هناك وصفات عديده لتحضير السبرنغ رول حيث تعرف في المطبخ الغربي بأسم ألأيج رول , أو لفائف البيض. تقدم السبرنغ رولز ساخنه من المقلاة مع انواع مختلفه من صلصات التغميس أو في بعض الأحيان تقدم السبرنغ رولز نيئه بدون قلي ايضامع أنواع عديده من الصلصات على الجنب.
بغض النظر عن طريقة تحضيرالسبرنغ رولز ، سواء على الطريقه التايلاندية ، الصينيه ، أو أي وصفه من المطبخ الآسيوي ، السبرنغ رولز سهلة التحضيرو لذيذة و محبوبه كمقبلات او مكمله للوجبات. هنا هي المكونات" لفائف الربيع" :
عجينة السبرنغ رول الجاهزه
ملفوف صيني

جزر
بصل (طازج أو جاف)
ثوم (طازجة أو جافه)
ملح ، فلفل اسود ، زنجبيل وقرفة
صلصة جاهزه بطعم الحامض حلو ( سويت آند سور)
زيت نباتي للقلي

للإعداد
- يتم تقطيع الملفوف الصيني الى شرائح رفيعه, و يتم برش الجزر. - يتم خلط الخضالر مع البصل المقطع
- يتم أضافة الثوم و البهارات الوصفه ألأعتياديه تتم بطبخ خليط الخضار مع قليل من الزيت قبل حشيها في رقائق العجين, و لكن أنا لم اطبخها هذه المره.
- يتم لف الخضار في العجين و تشكيلها على شكل السيجار أو اعرض قليلا.
-عند الانتهاء من الحشي, يتم تسخين الزيت و قلي السبرنغ رولز

- الرقائق تأخذ حوالي دقيقتين للقلي للحصول
على لون ذهبي
-يتم نشل السبرنغ رول من المقلى ووضعها على ورق للتخلص من الزيت الزائد.
-تُقدم ساخنه مع صلصات التغميس على الجنب و صحتين و عافيه

No comments:

Post a Comment