Saturday, March 21, 2009

Palestinian Parsley and Onion Omelet- عجّه فلسطينيه بالبقدونس و البصل

والدي لا ياكل البيض الا اذا كان معدا بهذه الطريقه. اعتقد ان طعم البيض هنا محسن بكل الاضافات اليه من البقدونس و البصل و الثوم مع البهارات المطيبه له. لذا ساسمي هذه الوصفه ب عجّة بابا! يمكن اضافة الثوم حسب الرغبه الشخصيه لهذه الوصفه. هذه الوصفه ايضا معروفه في منطقة بلاد الشام ايضا و تحضر عجّة البيض بطرق مختلفه و مع خضار منوعه
المقادير
ستة بيضات*
نصف كوب بقدونس مفروم*
 بصل مفروم *
الملح, الفلفل الأسود ورشة من البهار*
زيت للقلي*
الطريقة
يخلط البيض البقدونس المفروم و البصل مع البهار و الملح والفلفل الأسود
اغرفي حوالي كوب من الخليط واقلي في الزيت الحامي على الجانبين حتى تصبح محمره . تقدم ساخنه مع الخبز العربي الطازج و السلطه العربيه الناعمه.. وصحتين وهنا



My father is not a big fan of eggs, but he would eat eggs cooked this way, with onions, garlic, parsley and spices...so I will call this recipe : Omelet, according to my dad!
This is a known recipe in the
Levant area . You may play around with the recipe and add different herbs or ingredients to it to make it your own. Garlic is optional in this recipe.

Ingredients:


* 6 eggs
* 1/2 a cup finally chopped parsley
* One medium diced onion
* 2 cloves of minced Garlic (optional)
* Salt, Black Pepper and Allspice
* Oil for frying
Directions:
- With a whisk, mix all ingredients together to form a homogenized mixture.
- take one ladle of the mix and pour into the hot oil. Cook on both sides to get a nice golden color.
- Serve hot with fresh pita bread and small cut Arabic salad ( tomatoes, cucumber, dry mint, parsley, green onions, all seasoned and dressed with lemon juice and olive oil ). Enjoy!

No comments:

Post a Comment