Monday, March 2, 2009

Cabbage Salad- سلطة ملفوف

سلطة الملفوف من السطات اللذيذه و سهلة التحضير. بالأضافه الى سهولة الحصول على هذه الخضار فالملفوف و الجزرغنيين بعناصر مفيده للأنسان منها الألياف و الواد المانعه لأمراض السرطان. يوجد وصفات كثيره لسلطة الملفوف و لكن هذه وصفتي المعتمده في كل المناسبات:
ألمكونات
* ملفوف أبيض

* ملفوف أحمر
* جزر
* بصل-أختياري
* خل بلساميك أو خل أحمر
* زيت زيتون
* ملح و فلفل أسود

الطريقه
- أفرمي الملفوف الى شرحات رفيعه
- أبشري الجزر
- قطّعي البصل شرحات رفيعه أو مكعّبات صغيره
- أخلطي المكونات, أضيفي الخل و الزيت مع الملح و الفلفل ألأسود
من المستحسن ترك السلطه لمدّة نصف ساعه في البرادحتى تختلط النكهات مما يزيد في جعله ألذ طعما
قدّميها بارده مع أطباق رئيسيه او تؤكل لوحدها كطبق رئيسي خفيف





Cabbage
Salad is a refreshing salad that has very few ingredients but the combination makes a great taste. Cabbages and Carrots are rich in many ways for our bodies, and this is one way to increase our intake of these great rich vegetables. Although there are many variations to prepare this salad, but this is my best recipe that I prepare at all times.
Ingredients:
* Whit Cabbage
* Red Cabbage
* Carrots
* Onions (Optional)
* Balsamic Or Red Vinegar
* Olive Oil
* Salt and Black Pepper
Directions:
- You may use a knife or a food processor to thinly slice or shred cabbage
- Grate the carrots
- Slice or dice the onions if you are using any
- Mix the ingredients
- Add the vinegar and oil, salt and black pepper and mix well
You may want to let the salad set in your fridge for half an hour before serving it to allow for the flavors to mix well, that will give it a better taste.
Serve with your main dishes as a side salad or enjoy as a whole meal.

No comments:

Post a Comment