Monday, May 19, 2008

Pesto Sauce & Baked Salmon with Pesto Sauce- وصفة البستو بالسبانخ ووصفة سمك السلمون مع البستو صوص





هذه ليست الوصفه الكلاسيكيه للبستو الّتي تحضر بأستعمال الريحان الطازج مع أضافة الصنوبر, زيت الزيتون و الثوم وجبن البرمجان الأيطالي.
أليوم قررت أن أحضر صلصه البستو بأستعمال السبانخ الطازج ومكونات اخرى. واعتقد انه من الممكن تحضيرالبستو بأستعمال أي أي نوع من الخضروات المورقه الموسميه مثل البقدونس او الكزبره الخضراء


المكونات لصلصة البستو بالسبانخ
نصف كلغ من السبانخ الطازج
كوب و نصف الكوب من زيت الزيتون
ربع كوب من الصنوبر
ربع كوب من اللوز
كوب ونصف من جبن البارميجان الايطالي

بضعة حبات الثوم ، على ذوقك

ملعقتين كبيرتين من الزعتر البري و الريحان المجفف
الملح والفلفل الاسود حسب الذوق
الطريقه

فى خلاط الطعام او المولينكس, ضعي السبانخ مع بعض من زيت الزيتون,و افرميه

تضاف بقية المكونات على مراحل ، و يضاف زيت الزيتون تدريجيا

اكملي الفرم حتى تشكل المكونات شبه معجون
قدمي صلصة البستو مع انواع عديده من المعكرونات, مع البيتزا, مع الساندويشات,مع السمك, مع الدجاج المشوي و مع السلطات, و هي لذيذه أيضا مع البندوره الطازجه او حتى مع انواع عديده من الخبز




This is NOT your classic basil pesto sauce, which is made with fresh basil, pine nuts, olive oil , fresh garlic and Parmesan cheese...This pesto sauce is made mainly from fresh spinach and other ingredients. I think you can make pesto sauce of any herb or green leafy vegetables you have around the house, I have made pesto sauce with parsley and cilantro before and it turned out great. This week I picked up a fresh bunch of spinach so I decided to make pesto sauce with it while it was fresh and tasty. Hope you all like it.

Ingredients:

1 pound (½ KG) Fresh Spinach
1 Cup or 1 ½ cups Olive Oil
¼ cup Pine Nuts
¼ cup Almonds
½ cup Parmesan cheese
Few cloves of garlic, to your taste
2 tablespoons each dry Oregano and Basil
Salt and black pepper to taste
Directions:
1- In a blender or a food processor mix the spinach with some of the olive oil to form a paste
2- Add the rest of the ingredients and while they are blending, drizzle the olive oil
3- You need to blend until you get a paste at the end of the processes
4- Serve with hot pasta and fresh tomatoes or sun dried tomatoes
5- You may use the pesto sauce to spread in sandwiches, on grilled fish or chicken and as a side dip with bread sticks.


سمك السلمون مع صلصه البستو
المكونات
• قطعة فيليه من سمك السلمون
• ملعقتين كبار من زيت الزيتون
تتبيلة الليمون والفلفل الأسود

• 3 ملاعق كبيره من صلصه البستو
• نصف كيلو من السبانخ الطازجه
• المعكرونة من اختيارك تخلط مع صلصه البستو

ألطريقه:
1. أدهني فيليه السلمون بزيت الزيتون من الجانبين.
2. أضيفي خليط الليمون والفلفل
على كلا الجانبين من فيليه السمون
3. أخبزي فيليه السمون في فرن عالي الحراره(450 درجة فهرنهايت) لمدة 12 دقيقه, أو حتى النضج التام. يعتمد الوقت على حرارة الفرن.
اعداد الطبق للتقديم:

- ضعي السبانخ الطازجه في صحن التقديم. رشي قليلا من زيت الزيتون و قليلا من خليط الليمون و الفلفل
- أخلطي المعكرونة مع صلصه البستو و ضعيها على جانب من صحن التقديم.
- أخرجي فيليه السلمون من الفرن و اضيفيها على الجنب الآخر من طبق التقديم.
- ادهني صلصه البستو فوق قطعة السمون الساخنه و قدمي الطبق.
صحتين!



Salmon with Pesto Sauce


Ingredients
· 4-6 Salmon fillet
· couple tablespoons Olive Oil
· Lemon-pepper and salt
· 3 tablespoons Pesto Sauce store bought or fresh homemade
· Fresh Spinach for plating your food
· Pasta of your choice mixed with pesto sauce
Directions
1. Lightly coat a baking pan with olive oil.
2. Place the Salmon fillet in the baking pan and coat with olive oil on both sides
3. Apply salt and Lemon Pepper and coat on both sides of the fillet.
4. Cook the fillet in a 450 degree Fahrenheit oven for about 12 minutes or until it is flakey and cooked fully- You may grill your salmon fillet on a hot grill
5. Preparation of your serving dish:
-Spread the fresh spinach in the plate, sprinkle with olive oil and apply a little bit of lemon pepper
-Mix your pasta with the pesto sauce and set on top on the spinach on the side of the plate
-take the salmon fillet out of the baking pan and place on the serving plate on top of the spinach
-spread your pesto sauce on top of the fillet while hot
-Serve hot

No comments:

Post a Comment