Sunday, May 4, 2008

Hummus- حمص بطحينه

Hummus is one of the most famous and popular dips in the Middle East. It has been known around the world too as a healthy appetizer full of flavor and zest.
Here is an easy to prepare recipe for this delicious dip:
Ingredients:
- 1 can Chickpeas- any brand- Drain and wash
- ¼ cup lemon juice
- ½ cup Tahini sauce
- 1 Teaspoon Cumin

- Couple of crushed garlic cloves
- Salt to taste
- Parsley, Paprika or Sumac and Olive Oil for garnish 
- Pour into a serving bowl, garnish with parsley, Sumac, Cumin and Olive Oil, or you may garnish to your liking using whole chickpeas and Olive Oil.

Directions: - In a food processor mix all the ingredients and process them on high speed.







يعتبر الحمص من أكثر أكلات ألشرق الأوسط شهره في العالم. و جاءت شهرته لطيبة مذاقه و فوائده الصحيه. الوصفه هنا سهلة الأعداد و سريعه.
ألمقادير:
علبة حمص . صفيها من الماء و اغسليها بماء نظيف.
ربع كوب عصير الليمون
نصف كوب طحينه
ملعقة صغيره من الكمون
حبتين ثوم مدقوقين
ملح حسب الرغبه
بقدونس مفروم للتزيين- أو التزيين حسب رغبتك بالفلفل الرومي المطحون, حبات الحمص المسلوق, السماق أو أي نوع آخر من التزيين .
زيت زيتون
ضعي جميع المقادير في الخلاط الكهربائي أو ماكنة الفرم الكهربائيه (ألمولينكس) حتى تصبح ناعمه و لها قوام يميل الى الجمود لكن الخليط في نفس الوقت طري, مناسب للتغميس.
صبي الخليط في صحن التقديم . زينيها بالبقدونس المفروم و صبي قليلا من زيت الزيتون.
صحتين.
Hummus With Tahini Sauce on Foodista

No comments:

Post a Comment