Thursday, March 3, 2011

Stuffed Onions- بصل محشي

هذه الوصفه غير مألوفه لكثير من الناس، و يعتبرها البعض غريبه نوعا ما. أظن  أنها من المطبخ العراقي. في الحقيقه انا لا اعرف الوصفه الاصليه و لم أتذوقها من قبل الا عندما طبختها. حاولت ان اطبخها حسب ما تخيلت انه النتيجه تكون طيبه المذاق، و بالفعل كانت لذيذه جدا خصوصا ان طعم البصل كان حلو. عند تحضير هذه الوصفه ، اطبخها في نفس القدر مع ورق العنب، الكوسا المحشي , الباذنجان المحشي و البندوره المحشيه، و اضع كميه من شرحات البطاطا في قاع القدر.  اتمنى ان تعجبكم الوصفه
المكونات
٤ حبات بصل كبيره
الحشوه
كوب رز حبه قصيره - رز مصري
بصله مفرومه
بقدونس مفروم
ملح ،فلفل أسود،بهار
نعنع ناشف
 زيت زيتون
حبتين بندوره مقطعتين
الطريقه
يشرح البصل من فوق للاسفل لوسط البصله من الداخل بدون ان يتم قطعه
يتم سلق البصل لعشر دقائق حتى يسهل تقشيره
يتم فصل قشور البصل بحرص حتى لا تتقطع
يتم حشي البصل بحشوه الرز و لف القشره بحيث يكون الرز ملفوف جيد
يتم رص البصل في القدر مع باقي الخضراوات المحشيه و ورق العنب
يتم اضافه البنوره المقطعه على وجه القدر ، ثم اضافه زيت الزيتون و عصير الليمون و يطبخ القدر على نار عاليه حتى يتم غليانه ثم يتم تخفيض الحراره و يطبخ المحشي لمده ساعه ونصف الى ساعتين حتى يتشرب كل السوائل في القدر
صحتين و عافيه

 

This recipe is not a familiar recipe to many people. I really do not know the original recipe and I had no chance of trying it before but when I cooked, I tried to get the flavors and taste that would blend well together, the actual taste of the onions is very sweet when cooked and adds a nice taste to the whole pot, you do not taste a strong taste of the onoins at all!  When I  prepare this recipe, I do not cook it alone, I cook it in the same pot with stuffed grape leaves, stuffed squash, stuffed eggplants and stuffed tomatoes. Underneath all these stuffed vegetables, I put slices of potatoes that will absorb all the flavors that are blended together with the added olive oil and lemon juice, an absolute delight . I hope you like the recipe
 
Ingredients:
4 whole large onion


Stuffing:Short grain rice - Egyptian rice 
Diced onion
Minced parsley
Salt, Black Pepper, Allspice
Dry Mint
Olive oil 
Sliced tomatoes

Directions
Make a slit in the onions from top to bottom all the way to the middle of the pulp  without cutting the onion in half. 
Boil the onions for ten minutes to soften them up , will make it easy to peel
Separate the onions layers carefully so they do not get torn
Fill each layer of onion with the rice stuffing and wrap well so the rice is contained inside.
In the pot, make layers of the stuffed vegetables and stuffed grape leaves.
Add diced tomatoes on top, add olive oil and lemon juice.
Cook on high heat until it boils, lower the heat and let cook for 1.5-2 hours  until all the liquid in the pot is absorbed.
Enjoy!


No comments:

Post a Comment