Sunday, February 4, 2007

Crustless Apple Pie - فطيرة تفاح



وصفة فطيرة التفاح
فطيرة ألتفاح ألكلاسيكيه وصفه ليست بالسهله, لكن هذه ألوصفه ليست معقده لأنها لا تحتوي على عجينه سفليه مما يجعل محتوى الدسم فيها أقل من ألوصفه ألكلاسيكيه و يختصر خطوات تحضيرها الى النصف تقريبا.
ألمقادير:


١٢ تفاحه, مقشرّه و مقطّعه شرائح متوسطة السماكه. أنا استعمل أي نوع تفاح موجود في السوق و أخلط ألأحمر مع ألأخضر.


نصف كوب سكر أبيض.


2 ملعقه صغيره قرفه.

2 ملعقه كبيره عصير ليمون .


واحد و نصف كوب سكر بني, يقسم الى نصفين.


كوب واحد طحين.


مقدار كوب زبده مقطّعه مكعبات


ألطريقه:
قشّري التفاح و قطّعيه ألى شرائح و أخلطيه مع عصير ألليمون, نصف كوب السكر ألأبيض و القرفه. ضعيه في صينية ألخبز. وزّعي الزبده 

ألمقطّعه فوق التفاح.
أخبزيها في فرن حرارته 200 درجه مئويه لمدة ساعه الى ساعه و ربع أو لحين يتشرب السائل من ألتفاح .
عند مرور نصف ساعه على ألوقت في ألفرن, أخلطي القرفه و السكر ألبني و الطحين. و أفركيه بأصابعك حتى يشابه فتات ألبسكوت.
رشّي ألخليط فوق ألتفاح المطبوخ مع ألحرص على تغطية ألتفاح بالكامل
أعيدي الصينيه ألى الفرن و اكملي عملية الخبز. حتى يصبح وجه الصينيه مائل الى اللون الذهبي.
قدميها دافئه مع آيس كريم ألفانيلا.








This is a very easy recipe for Apple Pie..this one does not have crust which makes it light!! not too light but in a way lighter than the original recipe with crust on the bottom and top.This pie is very popular in my house..it is about the only dessert I make because it is easy and delicious!
Ingredients:

12 apples,  any kind apples sliced thinly, sometimes I use red and green apples together. 
1/2 cup Sugar. 
2 teaspoon of cinnamon. 
2 Tablespoon fresh lemon juice. 
1.5 Cups brown sugar,divided, you may use regular sugar if you do not have any brown sugar. 





1 Cup all purpose flour. 1Cup (2 sticks) Butter.
Instructions:
-Peel apples and cut into paper thin slices. Mix with the spices, sugar and
lemon juice -Pack as firmly as possible in 10" non stick pan -Combine brown sugar and flour, add cinnamon to the mix-Add cool butter cubes and cut until mixture resembles crumbs - Sprinkle mixture over apples and press firmly- especially at the edges to retain juice.- Bake in preheated, 350º F oven, 1-1/4 hour or until apples are tender and the top is golden brown...mine burned a little bit on the top but it was still delicious!
Serve with vanilla ice cream.
• Cover bottom of oven with foil for drips.

No comments:

Post a Comment