Monday, January 7, 2008

Lentils Soup and One More Recipe- شوربة عدس


وصفة شوربة العدس :
كوب من العدس ألأحمر, يغسل و يصفىى
- تقطيع الخضار التالية الى قطع كبيرة :
حبتين من البصل والبطاطا و الجزر .
يمكنك اضافة القليل من السبانخ او بضع قطع من البندوره. يمكنك ان تعدلي هذه الوصفات حسب انواع الخضار الموجوده لديك او حسب رغبتك. و يمكنك ان تستخدمي انواع مختلفة من العدس كالعدس البني او الأخضر.
- ملح و فلفل وكمون
- ماء
ألطريقه:
بعد غسل و تقطيع الخضار المستعمله, ضعيها في القدر مع العدس , أضيفي الماء و دعيها تغلي على حراره عاليه ثم على نار متوسطة الحراره الى ان تنضج المكونات حوالي 30-40 دقيقه.
أرفعي القدر عن النار و ضعي الشوربه في الخلاط الكهربائي و أهرسيها حتى تصبح ناعمه. أضيفي الملح والفلفل الاسود والكمون.
هذه الوصفة عالية بالبروتين و خاليه من الدهون ،صحيّه و لذيذه. قدمي الشوربه مع رشة بقدونس و الخبز القلي او المحمص. القليل من عصير الليمون يضاف عند الأكل مع الزيتون الاخضر والفجل .


Recipe for Lentil Soup:
-1 cup red lentils-washed and drained
-Cut up the following vegetables into big pieces:
2 onions- 2 potatoes- Few carrots- Optional, you may use a small bunch of spinach or few pieces of tomatoes. You may modify these recipes to your liking by using different kinds of lentils or adding more vegetables to the soup.

-Salt, Pepper and Cumin
-Water
Directions:
Bring to a boil in a 5 to 6 quart pot then lower heat, cover and simmer gently about 30-40 minutes until all the vegetables become soft. Blend to a smooth finish in the blender, add salt, black pepper and cumin. This is a high in protein recipe and very low in fat, it is filling and tasty too.You may garnish with fresh chopped parsley and fried pita bread chips. A squeeze of lemon is added to it when it is served. Green olives and radishes compliment this soup. Serve hot. Enjoy!


________________________________________________________________________



Spinach Rolls
- 2 pounds fresh spinach or 3 packages (10 oz each) frozen spinach,1 or 2 medium size finally chopped onion, lemon juice, olive oil, salt, black pepper and sumac. Sumac is a lemony taste spice thats widely used in Middle Eastern cuisine.You may google "Sumac" to know more about it! Shrack Arabic Bread is used to roll up the filling, it is a very thin,one layer, round and big type of bread OR you may use corn or flour Tortillas to roll up the spinach filling in it. Brush your pan with olive oil and brush the top on the rolls with olive oil too. Bake for about 12 minutes in a 450 degrees Fahrenheit oven . You may spray "Pam" for lower in calories version until it becomes crispy and golden in color.Enjoy!

Note: You can find the Orange color Lentils, the Sumac and the Shrak Bread at any Middle Eastern store in the States.

No comments:

Post a Comment