This is a delicious and full of flavor recipe for meat lovers. The sauce is created by adding few simple ingredients that are full of flavor which gives the meat a distinguished taste.
Ingredients:
-3 beef steaks, which equals to one pound (half a kilogram), about one inch thick . You may use any meat steak of your choice such as Lamb or Veal. You may even use chicken breast.
-3 beef steaks, which equals to one pound (half a kilogram), about one inch thick . You may use any meat steak of your choice such as Lamb or Veal. You may even use chicken breast.
-1/3 cup each , Olive Oil, Pomegranate Molasses, Red Vinegar and Honey.
-Salt, Black Pepper, Cinnamon, Cardamom and Allspice, about 3/4 tablespoon each.
Two sliced onions.
Directions:
-Pound the steak to thin, about 1/3 inch, between two sheets of wax paper, plastic zip lock bag or plastic wrap. Use a kitchen hammer to do that, or any heavy pounding tool. I used a water bottle.
-Pour the sauce on the meat. Add the spices, make sure the meat is well covered with the ingredients and spices.
-Marinate the meat with the ingredients for half an hour. You may marinate the meat in your fridge up to 24 hours before cooking.
-Take out of the fridge and cut the meat into strips.
-Heat up the pot well. You do not need to add any oil since the meat already was marinated in oil. Add your meat and cook from all sides until browned all over.
-Add the marinate to the pot . Add the slices onions and continue cooking the meat and the onions, covered and on simmer setting until tender.
-Serve with a starchy side dish such as Mashed Potatoes, Rice, Pasta or Fresh Bread. Green Salad goes well with this dish too. Enjoy!
هذه وصفة لذيذه لمحبي اللحوم. الصلصة تتكون من مكونات بسيطة لكنها تعطي نكهة وطعم جميل للحم.
المقادير :
ثلاثه شرحات من لحم البقر سمكها حوالي نصف بوصه، وزنها حوالي نصف باوند، ما يعادل نصف كيلو غرام. يمكنكم استخدام أي من انواع اللحوم مثل لحم العجل أو الخروف.
١/٣ كوب من زيت الزيتون ،١/٣ كوب من دبس الرمان ، ١/٣ كوب من الخل الأحمر و ١/٣ كوب من العسل.
ملح ،فلفل أسود ، قرفة ،الهيل وبهار ، حوالي 3 / 4 ملعقة من كل من البهارات.
حبتين بصل متوسطتين مقطعين الى شرائح .
الطريقه
الطريقه
يتم ترقيق اللحم بآستعمال شاكوش المطبخ الخشبي او المعدني
يتم فرك مواد الصلصة على اللحم.
يتم إضافة التوابل ، مع التأكد من أنها غطت كل جوانب اللحم.يتم نقع اللحم مع المكونات لمدة نصف ساعة.
بآمكانكم نقع اللحم في الثلاجة لمدة 24 ساعة قبل الطهي.في نهايه وقت النقع، يتم تقطيع اللحم إلى شرائح.
يتم تسخين وعاء الطبخ جيدا، يمكن الاستغناء عن اضافه الزيت لان اللحم منقوع بالزيت مسبقا
يتم إضافة التوابل ، مع التأكد من أنها غطت كل جوانب اللحم.يتم نقع اللحم مع المكونات لمدة نصف ساعة.
بآمكانكم نقع اللحم في الثلاجة لمدة 24 ساعة قبل الطهي.في نهايه وقت النقع، يتم تقطيع اللحم إلى شرائح.
يتم تسخين وعاء الطبخ جيدا، يمكن الاستغناء عن اضافه الزيت لان اللحم منقوع بالزيت مسبقا
يضاف اللحم ويطهى من كل الجوانب حتى يحمر في كل مكان.
يتم إضافة صلصه النقع فوق اللحم. يتم إضافة شرائح البصل ومواصلة الطبخ . يتم تغطيه الوعاء و تكمله الطبخ على نار هادئة حتى ينضج اللحم.يقدم الطبق مع طبق جانبي من الاكلات النشوية مثل البطاطا المهروسة ،الارز ، المعكرونة أو الخبز الطازج. السلطة الخضراء تكمل هذه الوجبه اللذيذه. صحتين
يتم إضافة صلصه النقع فوق اللحم. يتم إضافة شرائح البصل ومواصلة الطبخ . يتم تغطيه الوعاء و تكمله الطبخ على نار هادئة حتى ينضج اللحم.يقدم الطبق مع طبق جانبي من الاكلات النشوية مثل البطاطا المهروسة ،الارز ، المعكرونة أو الخبز الطازج. السلطة الخضراء تكمل هذه الوجبه اللذيذه. صحتين
No comments:
Post a Comment