1/2 kilo frozen or fresh fava beans also known as Broad Beans
1 onion
cooking oil
1 cup rice
salt, black pepper, all spice,
1-1.5 cups of water
Directions:
1-Wash the rice and soak for 10 minutes
2-dice the onion into small pieces
3-in a pot, add cooking oil and saute the onion until translucent
4-Add the fava beans, and stir around in the pot to coat with the oil
5-Drain the rice and add to the pot with the onions and fava beans
6-Mix well.
7-Add the seasoning and spices
8-Mix well and then add the water
9-Cover the pot. On high heat cook the mix until the water boils,then lower the heat and simmer on low heat until the rice is fully cooked and fluffy.
10-Serve hot with yogurt or green salad on the side.
نصف كيلو من
1 onion
cooking oil
1 cup rice
salt, black pepper, all spice,
1-1.5 cups of water
Directions:
1-Wash the rice and soak for 10 minutes
2-dice the onion into small pieces
3-in a pot, add cooking oil and saute the onion until translucent
4-Add the fava beans, and stir around in the pot to coat with the oil
5-Drain the rice and add to the pot with the onions and fava beans
6-Mix well.
7-Add the seasoning and spices
8-Mix well and then add the water
9-Cover the pot. On high heat cook the mix until the water boils,then lower the heat and simmer on low heat until the rice is fully cooked and fluffy.
10-Serve hot with yogurt or green salad on the side.
نصف كيلو من
الفول الاخضرالطازج او المجمد
زيت طبخ
كوب واحد من الأرز
بصله متوسطه واحده
الملح ,الفلفل الأسود ، وبهار
الملح ,الفلفل الأسود ، وبهار
كوب او كوب و نصف من الماء
الطريقه:
- يتم تقطيع البصل الى قطع صغيرة
- في وعاء ، يتم إضافة زيت الطهي و يقلي البصل قليلا ليصفر لونه
- يتم إضافة الفول ، و يخلط مع البصل و الزيت
- يتم تصفية الأرز ، ويضاف إلى القدر مع البصل والفول
-يتم خلط المواد جيدا
- يتم أضافة التوابل والبهارات
- يتم اضافة الماء, حوالي ٣ سم فوق المواد
- يتم تغطية القدر
يتم طبخ الرز و الفول على حرارة عالية في البدايه حتى يغلي الماء ، ثم تخفض الحرارة ويترك على نار خفيفة حتى يتم نضج الارز و يصبح مفلفل - يتم تقديم الطبق ساخن مع سلطة اللبن الرايب أو مع سلطه خضراء
No comments:
Post a Comment