المقادير للفلافل
-كوبين حمص منظف من الأحجار مغسول ومنقوع لمدة 12 ساعة
-خمسه الى ستة بصلات
-اربعة حبات ثوم- أختياري
-ثلاثة ضمم كزبره خضراء
-ثلاثة ضمم بقدونس
-ثلاثة ملاعق من الكمون الناعم
-ثلاثة ملاعق من الكمون الحَب
-ثلاثة ملاعق من الكزبره الناعمه
-ثلاثة ملاعق من الكزبره الحَب
-ملعقه صغيره من كربونات الصودا
-زيت للقلي
-أغسلي البقدونس و الكزبره, افرميها فرم خشن
-في ماكينة الطحن الكهربائيه, أضيفي الحمص, أضيفي البقدونس و الكزبره المقطّع, أضيفي البصل المقطّع, و افرمي المقادير حتى تصبح الخلطه ناعمه و متجانسه
-أضيفي البهارات للخليط, أخلطي جيدا
-يترك ألخليط لفترة ساعة حتى ترتاح الخلطة و يمتزج الطعم, ويسهل تشكيلها
-في هذا الأثناء نبدأ بتجهيز الحشوة للفلافل و هي عباره عن بصل مفروم و مخلوط بالسماق و الكمون اذا رغبت.
-يحمّي الزيت الغزير في اناء عميق
-يحمّي الزيت الغزير في اناء عميق
-أضيفي ملعقه صغيره من كربونات الصودا على المقدار المُعدّ للقلي.
-شكلي كرات الفلافل بيدك و احشيها بخلطة الحشوه. أن وجد لديك الأداه ألخاصه بتشكيل الفلافل, استعمليها لتكوين الشكل المدور.
-نتركها تقلى في الزيت حتى تصبح مائله للون البني, ثم نرفعها ونضعها على ورق للتخلص من الزيت -تقدم ساخنه مع الخبز العربي والطحينية والسلطه
-شكلي كرات الفلافل بيدك و احشيها بخلطة الحشوه. أن وجد لديك الأداه ألخاصه بتشكيل الفلافل, استعمليها لتكوين الشكل المدور.
-نتركها تقلى في الزيت حتى تصبح مائله للون البني, ثم نرفعها ونضعها على ورق للتخلص من الزيت -تقدم ساخنه مع الخبز العربي والطحينية والسلطه
Falafel Ingredients
*2 cups chickpeas, cleaned from the stones, washed and soaked overnight or for at least 12 hours.
*5-6 medium size onions
*Few cloves of garlic, optional
*Three bunches of cilantro
*Three bunches of parsley
*3 tablespoons of ground cumin
*3 tablespoons of ground coriander
*3 tablespoons of coriander seeds
*Salt to taste
*Cooking oil for frying
*The filling for the falafel consists of diced onions and couple of tablespoons of Sumac. You may add ground cumin and a red chili flakes.
*Chop the cilantro and the parsley rough chop.
*In the food processor, add chickpeas, parsley, coriander, and onions. Grind until all ingredients are mixed well and finely chopped. The mixture should be smooth and homogeneous. Do this step in patches until all your ingredients are used up.
*Add spices to the mixture and mix well.
*Let the mixture stand for an hour to allow the flavors to develop, and the mixture will be easier to shape.
*Add one teaspoon of Bicarbonate Soda to the amount you are about to fry.
*Prepare the falafel stuffing.
*Shape the falafel rounds by hand or by the falafel shaper instrument if you have one. Fill the falafel with the stuffing and close the falafel ball well.
*Heat up the oil. Make sure your oil is very hot before you fry the falafel.
*Drop the falafel balls carefully, they fry fast. Do not stir while they are frying.
*Take out of the fryer and place on paper towels to drain the excess oil.
*Serve hot with pita bread, small diced salad, and tahini sauce. Enjoy!
*Serve hot with pita bread, small diced salad, and tahini sauce. Enjoy!
No comments:
Post a Comment