Tuesday, October 7, 2008

Priest Salad - Eggplant Salad - سلطة الراهب

سلطة الراهب تعتبر من المقبّلات الخفيفه و سهلة التحضير.أستعرت الوصفه من مدونة حمّص و تبوله التي تشمل مجموعه كبيره من الوصفات اللبنانيه المعروفه و اللذيذه. المكونات لهذه السلطه هي
حبة باذنجان

حبة بندوره مقطّعه قطع صغيره

حبة فليفله خضراء مقطّعه قطع صغيره

بصله صغيره مقطّعه قطع صغيره

سن ثوم مهروس

ملعقتين من البقدونس المفروم ناعم

معلقتين من عصير الليمون الحامض

زيت زيتون

ملح و فلفل أسود

ألطريقه

أشوي حبة الباذنجان, قشريها و أهرسي 

الباذنجان بلطف . عندما تبرد الباذنجانه, 

أضيفي باقي المكونات, أخلطيها معا, 

أضيفي الليمون و الملح و الفلفل ألأسود, رشّي زيت الزيتون عليه.


 تُغمس بالخبز ألعربي. شكرا ماج


Raheb Salad, or Eggplant Salad is a great appetizer salad that is very easy to prepare. I was 
inspired by Hommus & Tabbouli blog.This blog has a great collection of Lebanese recipes. I videotaped the recipe for you all to enjoy.

Ingredients:


1 small eggplant

1 small tomato

1 small bell pepper

1 to 2 scallions (or any kind of onions)

1 clove of garlic minced
Some chopped parsley
Juice of a small lemon and some olive oilSalt & pepper

Put the whole eggplant as is, (only cut and remove the stem from the top), on a baking sheet and bake it. You'll notice when it's done that the juice came out on the baking sheet and the skin is almost toasted and it becomes soft when you punch it with a knife.
Let it cool for a bit then cut it in half and remove the skin; just cut it roughly into pieces and put it in the salad bowl, it's ok if it has some juice still. Then chop or dice the rest of the ingredients and add them as well. Finally, add the salt, pepper, lemon juice and olive oil.
Thank you Mag!

Priest Salad on Foodista

No comments:

Post a Comment