Wednesday, September 10, 2008

Kufta Bil Tahini- Ground Meat With Tahini Sauce-كفته بالطحينه

  • 1/2 KG fine ground meat (Beef or Lamb)
  • 1/2 cup parsley
  • 2 medium onions
  • Salt to taste, Black Pepper and Allspice
  • 1/4 cup cooking oil
  • 1/3 cup sesame paste (tihina)
  • 1/3 cup lemon juice
  • 1/3 cup water
    كفته بالطحينه
    Directions
    *Mix the meat with fine cut parsley and diced onions
    *Add your seasoning- Salt, Black pepper and Allspice
    *Shape into Kababs, the size of a small egg and place into a large pan
    *Add cooking oil and lightly fry the Kufta on the stove top to hold its shape
    *To prepare the Tihini sauce: Mix the tihina and lemon juice together well until it forms a smooth paste. 
    *Slowly add the water while stirring to keep the mixture smooth. 
    *Pour sauce over kofta. 
    *Cook on the stove top covered at a low-medium heat until the water has boil away to form a semi-thick sauce in the bottom of the pan (about 30 Minutes).  
    *Brown the top under the broiler 
    *Serve with Pita bread or white rice on the side

كفته بالطحينه
نصف كيلو من اللحم المفروم ناعم, لحمة بقر أو خروف ضمّة بقدونس مفرومه ناعم حبتين بصل مفرومتين ناعم
ملح و فلفل اسود و بهار حسب الحاجه
ربع كوب زيت لقلي الكفته
صلصة الطحينه
ثلاثة أرباع كوب طحينه ثلاثة أرباع كوب عصير ليمون حامض ثلاثة أرباع كوب ماء
الطريقه أخلطي اللحم مع البقدونس و البصل و أضيفي البهارات أقلي الكفته قليلا حتى تتماسك تخلّصي من السوائل و الدهون المتجمّعه في و عاء القلي أنقلي الكفته الى وعاء او صينيه للطبخ تحضير صلصة الطحينه
أمزجي الطحينه بالماء, أضيفي قليلا من الملح ثم أضيفي عصير الليمون حتى تحصلي على مزيج ذو قوام رخو
أضيفي صلصة الطحينه الى الكفته و أكملي الطبخ حتى تعقّد الصلصه و تتثخّر حوالي نصف ساعه أشوي وجه الصينيه حتى تتحمّر قدمي الطبق مع ألأرز ألأبيض أو تغمس بالخبز صحتين و عافيه
Ground Meat With Tahini Sauce on Foodista

No comments:

Post a Comment