Thursday, December 8, 2011

Chicken Soup- شوربة دجاج

Chicken Soup
Lemon Juice and Olive Oil
With winter approaching in a timely manner , cold and flu season is spreading and affecting many of us. To battle these seasonal illnesses,  Home Made Chicken Soup comes to mind as a source of comfort and healing. This is an easy and tasty recipe that will comfort any type of cold and flu, but I do not promise that it will fully cure it! You still need to rest, take your medications and lots of fluids to get over it. This soup is not only for the sick people, but it is for all to warm up their hearts and their stomachs.
Diced Vegetables
For this recipe, I used chicken legs for more flavorful 
soup. You may use cut up whole chicken or your favorite part of the chicken such as breast or thighs. I added pr-packed, low sodium chicken stock, but you can use water or your own chicken stock. I used Cardamom, Bay Leaves and Cinnamon Stick to enhance the soup and give it a Middle Eastern flavors. Onions, celery stalks and carrots were my choice of vegetables that I added to the the soup, but you may use any fresh or frozen vegetables of your choice. I also added Orzo pasta, but you may add any type of small cut pasta or vermicelli.  

Ingredients:
4-6 Chicken parts
Olive oil and lemon juice
One diced onion- for the soup
Salt and Black Pepper, Bay Leaves, Cardamom, , Cinnamon Stick
Two carrots
Two celery sticks
Chicken and Bay Leaves
One diced onion- for the added vegetables
1/4 cup Orzo pasta or any type of small pasta
Directions:
- Wash the chicken with cold water. Rub with olive oil and lemon juice.
- Place the chicken in a pot and brown from all sides.
- Add the diced onion and cook until translucent but not browned
- Add water to cover the chicken fully
- Add the seasoning and spices with the bay leaves and cinnamon stick
- Cook on high heat until the water starts boiling. Lower the heat and simmer until the chicken is fully done. 
Chicken Soup
- Once the chicken is cooked, take it out of the pot and strip the meat off of the bones and cut it into small pieces or you may shred it. Return the chicken meat back to the pot.
- Make sure to take the bay leaf and the cinnamon stick out too.
- At this point, you may add more water or chicken stock to the pot.
- Dice one onion, two carrots and couple of celery sticks into small dice and cook with little oil in a separate pan until they become soft then add them to the chicken soup pot.
- Add 1/4 cup of Orzo pasta or any type of small pasta to the soup pot and simmer on low heat until tender.
- Serve hot in a cold day and enjoy. 




 فصل الشتاء بلا شك هو موسم البرد والانفلونزا.أغلب ألأشخاص سيصابون بالبرد او الانفلونزا في هذا الفصل. كمساعده للتعايش مع هذه ألأمراض الموسميه وللمساعده بالشعور بالراحه، يخطر على بالي شوربة الدجاج المنزلية الصنع فهي من ألأطعمه المحببه في الفصل البارد، سهلة التحضيربالأضافه إلى انها لذيذة المذاق.
Chicken Legs
 أستعملت في الوصفه أرجل الدجاج لصنع الشوربه ولكن يمكنكم استخدام دجاجة مقطعه أو أي اجزاء أخرى من الدجاج مثل الصدر أو الفخذ. شوربة ألدجاج لا تعتبر علاج رئيسي للبرد و ألأنفلونزا و انا لا اضمن انها ستشفي شفاء كاملا، لكن هي من ألأطعمه التي تساعد على الشعور بالراحه و هي لا تغني عن ألأدويه او الراحه التامه و تناول السوائل. ألشوربه ليست للمرضى فقط، فهي للجميع حتى تدفئ القلب و المعده!
المكونات :
٤-٦ قطع دجاج
زيت زيتون وعصير ليمون
بصله واحده للشوربه
أوراق الغار، الهيل، الملح ، الفلفل الأسود، و عود من القرفة
٢ جزر
أصابع الكرفس
Cooking Vegetables
بصله واحده
١/٤ كوب من المعكرونه الصغيره الحجم من أختياركم، أنا استعملت ألأورزو.
ألطريقه:
- يغسل الدجاج بالماء البارد، و يفرك مع زيت الزيتون وعصير الليمون.
- يتم وضع الدجاج في وعاء و يقلب بقليل من ألزيت من جميع ألجوانب حتى يأخذ لون محمر.
Shredded Chicken
- يتم إضافة مكعبات البصل ويطهى حتى يصبح شفافا لكن ليس محمرا
- يتم إضافة الماء لتغطية الدجاج بالكامل

- يتم إضافة التوابل والبهارات مع أوراق الغار وعود القرفة
- يتم طهي القدر على نار عالية حتى يغلي الماء و ينضج الدجاج. 
- يتم نشل ألدجاج من القدر و يسلك اللحم من ألجلد والعظم ثم يقطع لحم ألدجاج الى قطع صغيرة و تعاد مجددا ألى القدر.
- تأكد من نشل ورقة الغار وعود القرفة من ألقدر.
- في هذا الوقت، يمكنكم إضافة المزيد من الماء أو مرقة الدجاج إلى وعاء.
- يتم تقطيع البصل والجزر والكرفس إلى مكعبات صغيرة و تطبخ مع قليل من ألزيت في مقلاه حتى تذبل، ثم تضاف إلى قدر الشوربه
- يتم إضافة ربع كوب من المعكرونة الصغيرة أو الشعيرية إلى ألشوربه و يستمر طبخ الشوربه على نار هادئة حتى تصبح المعكرونه طرية.
- تقدم الشوربه ساخنة في يوم بارد مع الخبز الطازج و السلطه. صحتين و عافيه. 

No comments:

Post a Comment