Greek Salad is a well known salad around the world that uses seasonal and fresh ingredients. The reason it has " Greek " in its names because this salad has Greek inspired ingredients. It is refreshing and filling especially if served with fresh bread and it makes a complete meal. In the Levant, different variation of fresh and seasonal salads are served using local and fresh ingredients, including different types of greens and cheese, different types and colors of olives and fresh or dry herbs. Lemon juice or vinegar combined with olive oil are used as a basic dressing which brings all the flavors together. Also different cut for the ingredients is used too, varies from small cuts to medium or large cuts. The "Greek Salad" that is served in North America varies in the usage of different ingredients such as different types of lettuce, anchovies, herbs or olives . The idea of adding anchovies to the salad is not desirable to some people, while others think that it enhances the flavors of the other ingredients.
Here is my recipe for Greek Salad:
Ingredients
You may add cucumbers or any other fresh ingredients of your choice. The day I made my salad I did not have any cucumbers!
Directions:
Here is my recipe for Greek Salad:
Ingredients
- Few leaves of Romain Lettuce
- 8 Oz. Feta Cheese
- Few leaves of fresh Mint
- A handful of cut Bell Peppers, different colors
- Couple of Spring Onions, You may use regular red or white onions
- 1/4 cup Kalamata Olives, I get the pitted ones that are pickled in red vinegar
- Tomatoes
- Anchovies, Optional
You may add cucumbers or any other fresh ingredients of your choice. The day I made my salad I did not have any cucumbers!
Directions:
- Wash and dry the vegetables you are using in this salad
- Cut up the vegetables and mix together
- Add the olives
- Make the salad dressing which contains 1/4 cup olive oil, lemon zest, one fresh lemon juice, salt and black pepper to taste, and dry oregano, I used two types of dry oregano. The best way that works out for me is place all the ingredients in a jar, close tightly and shake all together to emulsify the oil with the rest of the ingredients.
- Pour the dressing on the salad ingredients and mix.
- Arrange in a serving dish.
- Top with the cubed feta cheese, sprinkle a little oregano on top.
- You may add anchovies fillet to the salad on top, or serve it on the side if you like. Also you may not add anchovies at all, depends on your personal preference.
- Serve with warm bread.
السلطة اليونانية من السلطات المعروفة في جميع أنحاء العالم ويستعمل فيها مكونات موسمية و طازجة. والسبب انها تسمى ب "اليونانية" لأن مكوناتها المستعمله ذات طابع يوناني، كجبنة الفيتا و الزيتون الاسود المعروف بأسم الكلاماتا و الزعتر. هذه السلطه من السلطات المنعشه و تعتبر وجبه كامله خصوصا إذا قدمت مع الخبز الطازج. في بلاد الشام، يتم تقديم الكثير من السلطات المختلفة باستعمال المواد الطازجة والموسمية و المحلية، و ايضا يتم استخدام أنواع مختلفة من الخضر والجبن، وأنواع وألوان مختلفة من الزيتون والأعشاب الطازجة أو الجافة. يتم استخدام عصير الليمون أو الخل جنبا إلى جنب او كل على حدا مع زيت الزيتون كاساس للصلصه المضافه التي تجمع كل النكهات معا. يتم تقطيع هذه السلطات الى العديد من الاشكال و الاحجام من الصغير الناعم الى القطع الكبيره.السلطة اليونانيه التي تقدم في مطاعم أمريكا الشمالية يتم استخدام مكونات مختلفة بعض الشئ من مطعم الى آخر كأنواع مختلفة من الخس، والأعشاب والزيتون او اضافة الأنشوقة. فكرة إضافة الأنشوقة على سلطة من الافكار الغير مرغوب فيها لبعض الناس، في حين يرى آخرون أنه يعزز من النكهات للمكونات الأخرى.المكونات: الخس البلدي المعروف بإسم الرومي- جبنة فيتا، ربع كيلو- نعنع طازج او ناشف--الفلفل الرومي-البصل الأخضر، بالامكان استخدام بصل أحمرأو أبيض-زيتون كالاماتا او اي نوع زيتون اسود-بندوره
لصلصة السلطه
برش قشرالليمون
عصير ليمون طازج
ربع كوب زيت الزيتون
الزعتر الناشف - الاوريجانو
الملح والفلفل الأسود حسب الذوق الشخصي
الطريقه : يتم غسل وتجفيف الخضار التي ستستخدم في هذه سلطة- يتم تقطيع الخضروات وتخلط معا - يتم إضافة الزيتونطريقة عمل الصلصه: ربع كوب من زيت الزيتون، قشر الليمون، عصير الليمون الطازج والملح والفلفل الأسود حسبالرغبة، والزعتر الناشف، أفضل طريقة لخلط المكونات، اضعها في مرطبان وأغلقه بإحكام ويهزالمرطبان بجميع المكونات لخلطه جيدا. تسكب الصلصة على مكونات السلطة وتخلط، تسكب السطله في وعاء التقديم و تزين بمكعبات الجبنه الفيتا و ترش بالزعتر الناشف بالامكان إضافة شرائح الأنشوقة إلى السلطة، أو تقديمها على الجانب او عدم استعمالها مطلقا، و ذلك يعود الى الذوق الشخصي.
برش قشرالليمون
عصير ليمون طازج
ربع كوب زيت الزيتون
الزعتر الناشف - الاوريجانو
الملح والفلفل الأسود حسب الذوق الشخصي
الطريقه : يتم غسل وتجفيف الخضار التي ستستخدم في هذه سلطة- يتم تقطيع الخضروات وتخلط معا - يتم إضافة الزيتونطريقة عمل الصلصه: ربع كوب من زيت الزيتون، قشر الليمون، عصير الليمون الطازج والملح والفلفل الأسود حسبالرغبة، والزعتر الناشف، أفضل طريقة لخلط المكونات، اضعها في مرطبان وأغلقه بإحكام ويهزالمرطبان بجميع المكونات لخلطه جيدا. تسكب الصلصة على مكونات السلطة وتخلط، تسكب السطله في وعاء التقديم و تزين بمكعبات الجبنه الفيتا و ترش بالزعتر الناشف بالامكان إضافة شرائح الأنشوقة إلى السلطة، أو تقديمها على الجانب او عدم استعمالها مطلقا، و ذلك يعود الى الذوق الشخصي.
No comments:
Post a Comment