Tuesday, November 15, 2011

Spinach Pies - فطائر سبانخ

بصل ، سماق و كمون- Onions, Sumac and Cumin
Spinach and OnionsFilling:
-Two diced onions
-Two pounds fresh spinach, washed and chopped.
-Salt, black pepper,
-2 TBS Sumac
-1 TBS Cumin

-1/4 cup Olive Oil
-Fresh lemon juice, about 2 medium size lemons or more, it is all up to your own taste.

Directions:
حشوة الفطاير-Spinach Pies Filling

*Cut up the onions. Add seasoning. Add the mix to the spinach and then add freshly squeezed lemon juice, about 2 medium Lemons. You may add more if you like depending on your personal taste.
*mix together and set aside to let the flavors blend nicely.
Dough:
-2 cups wheat flour
-1 cup white flour

- 2 TBS Yeast
- 1 TBS Salt
Spinach pies-فطاير السبانخ
- 1 TBS Baking Powder
- 1 TBS Sugar
- Warm water
- 2 TBS olive oil
*Make the dough by adding water gradually until it pulls together and becomes like a ball. You may want your dough on the soft side, but not runny, which helps in spreading it thin. Use the olive oil to put around the dough to prevent any dry crust from forming on it. Cover and let the dough sit in a warm area of your kitchen for an hour or so to rise.

*After the dough has risen, cut into 2 inch small balls and place them in an oiled pan.
Fresh Spinach- سبانخ طازج
*Spread the dough balls individually with the tips of your fingers on an an oiled platter until it is thin.
* Place the spinach and onion filling in the middle of the spread dough and close it to make a triangle shape, but you can also make any other shape you like as long as the dough closes up to keep the filling in. 
*Place the little spinach pies in an oiled baking pan and bake in a preheated oven. I baked mine on 520 degrees Fahrenheit oven (271 C.degrees), but depending on your oven it might take longer or shorter time to bake. Bake until the pies are browned from the bottom and the dough is a bit puffy. this should take about 10-15 minutes each pan.These pies are served as an appetizer or as a side dish at lunch or dinner. They also make a great snack.





Baked Spinach Pies- الفطاير بعد الخبز
فطائر السبانخ
الحشوة :
بصلتين مقطعتين الى مكعبات صغيره
كيلوغرام من السبانخ الطازجة
الملح والفلفل الأسود حسب الرغبه
ملعقتين كبيرتين من السماق
ملعقه كبيره من الكمون
ربع كوب من زيت الزيتون
يتم تقطيع البصل و اضافة البهارات له ، ثم يتم إضافة الخليط الى السبانخيتم إضافة عصير حبتين من الليمون الطازج أو أكثر حسب الذوق الشخصي و إضافة زيت الزيتون و خلط المواد معا.
العجينه :
 كوبين من طحين القمح
كوبين من الطحين ألأ بيض
ملعقه كبيره من الخميرة 
ملعقه صغيره من الملح
ملعقه كبيره من بيكنج باودر
ملعقه صغيره من السكر 
كوبين أو أكثر من الماء الدافئ، حسب ما تحتاجه العجينه للخلط

ملعقتين كبيرتين من زيت الزيتون
 يتم خلط المواد ثم يتم إضافة الماء تدريجيا حتى تتشكل عجينه طريه، تغطى و تترك لمدة ساعه حتى تتخمر.
بعد ان تخمر العجينه، تقطع إلى كرات صغيرة وتوضع في صينيه مدهونه بالزيت.
يتم البدء بفرد كرات العجين باليد حتى تصبح رقيقه ثم تحشى بحشوة السبانخ والبصل و يتم إغلاقها لتشكل مثلث، أو أي شكل آخر حسب الرغبه طالما العجين مغلق على الحشوه.
يخبز في فرن محمى مسبقا. انا خبزته على حرارة ٥٢٠ درجة فهرنهايت، تساوي ٢٧١ درجه مئويه، لكن حسب الفرن المستعمل، تختلف درجة الحراره ومدة الخبز. تخبز الفطائر حتى تتحمر من الأسفل و ينفخ العجين قليلا. مدة الخبز تستغرق حوالي ١٠-١٥ دقيقة
تقدم الفطائر كمقبلات أو صحن جانبي للغداء او العشاء

No comments:

Post a Comment