Sunday, January 30, 2011

Very Cherry, Berry Muffins- مفين بالكرز و التوت

A delicious muffin recipe made with cherries and any other berries of your choice. The addition of oats is optional if you like, but it adds a rich flavor to the muffins.
Ingredients:
1 cup flour
1 cup oats
1 cup brown sugar
1 cup pitted cherries
1 cup blueberries
1 cup strawberries
1 cup butter
1 teaspoon baking powder
4 eggs
1 teaspoon vanilla extract
1/3 cup milk

Direction:
-Pit your cherries
-Mix the butter with the brown sugar
-Add the eggs and mix into the butter and sugar
-Add the vanilla
-Add the milk
-Add the flour
-Add the baking powder
-Add the oats and continue mixing
-Add the berries, sliced strawberries and the cherries
-In a muffin or cup cake pan, add spray oil, spoon the muffin mix 3/4 of each cup
-Bake in a preheated oven on 180 degrees C for 25-30 minutes, or depending on your oven it might take longer. Test the muffins with a tooth pick to make sure they are dry from the inside before turning the oven off
-Makes about 26-30 muffins






وصفه "المفين" المدرجه هنا من اطيب الوصفات. بإمكانكم إستعمال الكرز بألأضافه إلى انواع مختلفه من التوت البري و الفرواله. 
إضافه الشوفان تعزز من خفة الخليط و إضافة طعم غني لها 
ألمقادير
كوب واحد طحين
كوب واحد من الشوفان
كوب واحد سكر بني
كوب واحد من الكرز الخالي من النوى
كوب واحد من العنب أو التوت البري
كوب واحد من الفراولة
كوب واحد زبدة
ملعقة صغيره مسحوق البيكنج باودر 
أربع بيضات
ملعقة صغيره من الفانيليا
ثلث كوب حليب
ألطريقه:
-يتم تنقيه الكرز من النوى
-يتم خلط الزبدة مع السكر البني
-يتم إضافة البيض الى والزبدة والسكر
-يتم إضافة الفانيليا
-يتم إضافة الحليب
-يتم اضافه الدقيق
-يتم إضافة مسحوق البيكنج باودر
-يتم إضافة الشوفان مع الاستمرار بالخلط
-يتم إضافة التوت والفراولة والكرز

في صينيه خبيز الكعك يتم إضافة رذاذالزيت ثم يوضع خليط المفين لتعبئه ٣/٤ التجويف.

-يتم خبز الصينيه في فرن محمى على١٨٠ درجة مئوية لمدة ٢٥-٣٠ دقيقة ، أو اعتمادا على فرنك قد يستغرق وقتا أطول. يتم اختبار الكعك بعود خشبي ناعم   للتأكد من أنها جافة من الداخل قبل ان يتم اخراجها من الفرن
الكميه تكفي لحوالي ٢٦-٣٠ حبه مفين






No comments:

Post a Comment