Monday, October 18, 2010

السندويتشات, ألشطائر- Sandwiches

With our changing 
lifestyle and fast pace of life, sandwiches became a way of life to many of us. Sandwiches make a quick meal for breakfast, lunch, dinner or snack. I believe that sandwiches prepared at home are much healthier and nutritious than grabbing a sandwich at a fast food joint. One can be creative in making sandwiches by choosing any type of bread you like, such as white, wheat, ray, multi grain, Pita pockets, Saj bread, flat bread or French baguette , the possibilities are endless to choosing any bread of your preference. Your creativity does not stop here, it continues to choosing what goes inside your sandwich. Any filling you have around the house sometimes would do, but also you can get certain ingredients to make a healthy and delicious sandwich that make everyone happy and satisfied. You may create vegetarian or non-vegetarian sandwiches, it is all up to your own personal taste as long as your cravings are satisfied.
Here I am listing three of my favorite sandwiches and adding a video for turkey sandwich with avocado and spinach. I usually have these sandwiches for breakfast, lunch , snack time, dinner or even after dinner, if I ever have late night cravings! so these sandwiches are anytime food for anyone. They are easy to prepare, filling , satisfying and very delicious.
The first sandwich is Feta Cheese Sandwich. For this sandwich I used two Whole Wheat slices of bread , Feta cheese and some vegetables I had in my fridge. I laid down the ingredients on top of the toasted bread and cut up the sandwich into triangles. I prefer the usage of any white cheese over yellow cheese, but this is my personal taste.



The second sandwich is an open face Peanut Butter Sandwich with fresh strawberries instead of using jam or jelly that are high in sugars. I used the same Whole Wheat bread, toasted. I like to use chunky, organic, natural peanut butter. There are many brands sold in stores that have many additives, sugars and hydrogenated oils added to the peanuts, which make an unhealthy choice, so make sure to read the labels before you buy your food . You may use any other fruit of your choice to add on top of your peanut butter spread, such as bananas. It is all up to you what to fill or stuff your sandwich with.   



Third sandwich I made is Grilled Cheese Sandwich. This sandwich is served hot, it is pan fried. Again, you may use any type of cheese you like, but usually American or Cheddar cheese is used and of course you may use any bread of your choice. You may also make this sandwich a light one by not using butter to fry it with and instead you may use oil spray. All the sandwiches listed here can be made easily by anyone, no matter how skilled in the kitchen they are. Enjoy!


 


مع ايقاع الحياه السريع و انشغال أغلبيه الناس
بالعمل, الدراسه أو الشؤون العائليه, أصبحت الشطائر (السندويشات) من اسهل الطرق للحصول على وجبة سريعة و مشبعه للفطور,الغداء , العشاء أو كوجبة خفيفة. برأيي, الشطائر المعده في البيت هي أفضل من الشطائر المباعه في مطاعم الأكل السريع, و يعود ألأمر ألى القدره بالتحكم بنوعية الطعام و طريقة تحضيره

يمكنكم أالأبتكار في صنع السندويشات عن طريق اختيار أي نوع من أنواع الخبز المفضل لكم ، مثل الخبز الأبيض , خبز القمح , خبز مصنوع من خليط انواع عديده من الدقيق, الخبز العربي او الشامي ، خبز الصاج أو الخبز المفرود, ايضا من انواع الخبز الفرنسي , الاحتمالات لا حصر لها لاختيار أي  نوع من الخبز المفضل لديكم أو المتوفر في ألأسواق . إلأبداع لا يتوقف عند اختيار الخبز فقط ، فإنه يستمر في اختيار ما تحتويه الشطائر , كل ألأختيارات تعود الى رغبتكم فيما تحبون ان تأكلون و ايضا الى المواد المتوفره لديكم. يمكنكم تحضير شطائر مشبعه لجميع أفراد العائله و في الوقت نفسه تكون طيبة المذاق ومغذيه.
هنا حضرت وصفتين للشطائر المفضله لدي. أحضرها في العاده لأي وجبه خلال النهار او المساء. الساندويتشات هنا سهلة التحضير, مغذيه و لذيذه. ايضا اضفت فيديو لتحضير ساندويش لحم الديك الرومي مع الافوكادو و اوراق السبانخ الطازج




 
الساندويتش الأول هو ساندويتش الجبن ألأبيض  ( فيتا) المعد في شرائح من خبز القمح الكامل لأنني أحب طعمه. طبعا بأمكانكم استعمال اي نوع آخر من ألأجبان المفضله لكم, لكن انا احب طعم جبنة الفيتا. أضفت بعض الخضروات الموجوده لدي في البراد كالبندوره, الفلفل الرومي بأنواعه, و الزيتون الأسود . بعد تحميص الخبز ، وضعت المكونات وقطعت الساندويتش بالورب الى مثلثين. أحب اختيار الجبن ألأبيض أكثر من الأجبان ألصفراء لأنها في أغلب الأوقات أقل دسم, لكن هذا يرجع الى ذوقي الشخصي  
 الساندويتش الثاني هو ساندويتش زبدة ألفستق (الفول السوداني) مع الفراولة الطازجة. أستعملت نفس الخبز المحمص, و استعملت زبدة الفستق الطبيعيه من غير أي أضافات على الفستق بأستثناء الملح. اتفادى الأنواع المضاف اليها ألدهون المشبعه, أو السكر, دهن زيت النخيل أو جوز الهند المهدرج, و هو الصلب أو المتحول,
 .و انا لا ابتاعها, لانها ليست طبيعيه و غير صحيه
الطريقه سهله لتحضير الساندويتش. يتم دهن الخبز بالزبده ثم يتم وضع شرحات الفرواله عليها. بأمكانكم استعمال شرحه ثانيه لتغطية السندويتش و لكن انا حضرتها بشريحه واحده فقط. طبعا بأمكانكم استخدام انواع اخرى من الفاكهه الطازجه كالموز
  الشطيره  او الساندويتش الثالث هنا هي سندويتش الجبن المشوي. يقدم هذا الساندويتش ساخنا .  يمكنكم استخدام أي نوع من الجبن تحبونه ، ولكن في العاده يتم استخدام  جبن تشيدر أو شرائح الجبن الأمريكي ، وبالطبع يمكنك استخدام أي الخبز من اختيارك. يمكنك أيضا جعل هذه الساندويتش قليلة الدسم ويتم باستخدام القليل من الزيت بدلا من الزبده. فضلت استعمال شرائح خبز القمح مع جبنة التشيدر، قلي او تحميص السندويتش لا يتطلب مهاره عاليه في الطبخ ، فبأمكان اي منكم تحضيره بسهوله

صحتين و عافيه

No comments:

Post a Comment