Friday, April 30, 2010

Pasta With Cooked Yogurt- معكرونه مع اللبن المطبوخ

*1 pound ( 1/2 kilogram) pasta of your choice. but using shells pasta works well with this recipe
*1 pound (1/2 kilogram) cooked ground meat (ground beef, lamb, chicken or turkey works well)- keep couple of tablespoons on the side for garnish.
*1 1/2 pounds ( almost 3/4 kilogram) plain yogurt
*1-2 tablespoons corn starch
*Salt, Black pepper, Allspice
*Crushed Garlic (Optional)

Directions:
- Boil the pasta. Place it in a baking dish.
- Cook the ground meat with diced onions, salt, black pepper and allspice.
- Add the meat to the pasta in the baking dish and mix well.
- Place the plain yogurt in a pot.
- Dissolve the cornstarch with cold water until smooth. This is called “slurry” and it is used in cooking to create a thick homogenized liquid.
- Add the slurry to the yogurt while it is cold. 
A rule of thumb, never add slurry to any liquid when it is hot, both the slurry and the liquid it is added to should  both be cold, otherwise the finished product will never be smooth and it might create the separation of the solids from the liquid, especially when using yogurt or dairy products.
- Stir the yogurt constantly until the mix is homogenized and has a smooth velvety finish to it. This step might take up to 15 minutes till the yogurt boils over. Lower the heat and let cook for another five minutes. 
- At this point, add the crushed garlic if you are using any.
- Pour the cooked yogurt on the pasta and meat mix until all covered up. The pasta will absorb the yogurt, make sure you add a generous amount of the yogurt to have the full flavor.
- Garnish with the rest of the cooked ground meat. You may garnish with fried pine nuts or cut parsley, it is all up to your own taste.
Serve hot and enjoy!





- نصف كيلوغرام معكرونة من اختياركم لكن  المعكرونة بشكل الصدف مناسبة لهذه الوصفة.
- نصف كيلوجرام لحمة مفرومة - لحم البقر، الخروف، الدجاج أو الديك الرومي - حسب اختياركم- يوضع ملعقتين كبار من اللحم المفروم على جنب للتزيين.
- ثلاثة  أربع كيلوجرام لبن رايب
- ملعقتين كبار من النشاء- قليلاً من الماء
- ملح، فلفل أسود وبهار للحمه
- ثوم مهروس - حسب الرغبة
الطريقة:
- يتم سلق المعكرونة
- يتم طبخ اللحم المفروم مع البصل المفروم والبهارات
- يتم إضافة اللحم إلى المعكرونة والخلط جيداً
- يوضع اللبن في قدر
- يحضر خليط النشا مع الماء. من أهم قوانين تحضير هذا الخليط باستعمال الماء البارد وتحريكه جيداً حتى يذوب ويصبح خليط النشاء سلس من غير أجزاء غير مذابة.
- يضاف خليط النشاء إلى اللبن وهو بارد.
- يتم تحريك اللبن مع النشاء حتى يغلي و يصبح اللبن متجانس القوام وناعماً
- يترك اللبن على نار هادئة لمده ٥ دقائق أخيرة - في هذه المرحلة بإمكانكم إضافة الثوم المهروس، حسب الرغبة. 
- يتم إضافة اللبن الساخن إلى ألمعكرونة وأللحم المفروم.
- يزين وجه الطبق بباقي اللحم المفروم، البقدونس المفروم أو الصنوبر المقلي
- يقدم الطبق ساخناً صحتين وعافية .
Yogurt on Foodista

No comments:

Post a Comment