Monday, August 25, 2008

ألقطر- شربات السكر- SUGAR SYRUP

Sugar syrup is a basic ingredients in most Middle Eastern sweets. ingredients:
2 cup white sugar
1 cup water
1 tablespoon lemon juice
1 tablespoon Orange blossom water or Rose water (optional)
Direction: Dilute the sugar and water. Add lemon juice. Add Orange blossom water or rose water, let boil over then lower the heat until the syrup thickens a bit. Basic rule of thumb, pour hot syrup on cold sweets and pour cold syrup on hot sweets.






القطر أو شربات السكر هو من اهم الأضافات للحلويات الشرقيه. هذه وصفه سهله و مضمونة النجاح
المكونات
كوبين من السكر
كوب من الماء
ملعقه كبيره من عصير الليمون
ملعقه كبيره من ماء الزهر أو ماء الورد-حسب الرغبه
ذوّبي السكر مع الماء. أغلي الخليط, أضيفي عصير الليمون و ماء اللزهر أو ماء الورد. أغلي القطر على حراره عاليه في البدايه ثم على نار هادئه حتى يعقّد.

أستعملي القطر الساخن مع الحلويات البارده و القطر البارد مع الحلويات الساخنه

No comments:

Post a Comment